Primary Navigation

‘Rooms’ in Seward Park

Hoeller Bicycle Garden

The shape of this yard presented an interesting challenge: It’s long and narrow, like a bowling alley, so a unique solution was needed. Adding a porch had the effect of dividing the space into “rooms,” each with a distinct purpose and appearance. On one side, there are raised beds for growing vegetables and fruits (necessary because of the hard clay soil below). On the other side is the dining and entertainment area. And around the corner, just off the kitchen, a more intimate nook is perfect for enjoying a cup of tea or coffee in the morning’s soft light.

"A society grows great when old men plant trees whose shade they know they shall never sit in."

--Greek proverb

Before and After

Hoeller Back yard - Before
Hoeller Back Yard - After

From plain to perfection